Natuurlijk!

Bag it …

plastic vrij

 

 

 

 

 

Hoewel ik mijn best doe om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn, kon het naar mijn idee nog beter. Na het zien van de documentaire “Bag it” van Jeb Berrier heb ik besloten geen plastic tasjes meer te gebruiken. Hoewel we hier in onze stad al aardig bezig zijn met het scheiden van afval, wilde ik nog iets meer doen. Mijn kinderen zijn grootverbruikers van brood (meestal zelfgebakken), boter en kaas (beide van een echte kaasboer) en uiteraard vleeswaren. Ik ergerde me altijd aan al die plastic zakjes en bakjes van dat laatste. In supermarkten genoeg te koop, maar altijd voorverpakt. Vandaag dus naar de dichtstbijzijnde Keurslager geweest. Ik ben niet zo stoer, maar niet geschoten is toch altijd mis? Ondanks mijn “niet dagelijkse” vraag, werden mijn vleeswaren meteen keurig gesneden en direct in de door mij meegebrachte vleeswarenbakjes gedaan. Super service en wat fijn dat ik daar terecht kan om ook met dit kleine gebaar weer een stap in de goede richting te doen!

Wil je de documentaire “Bag it” ook zien? Dat kan door op onderstaande link te klikken. De documentaire geeft een goed beeld over het gebruik van plastic. Ik hoop dat ook jullie hierover na gaan denken, want Jeb Berrier heeft wel gelijk: onze ouders hadden toch ook geen plastic zakken nodig? Ik heb nu een paar stoffen “shoppers” en die ga ik met trots gebruiken!

Om de documentaire te bekijken klik: Bag it

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

oktober 2020
m d w d v z z
« jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031