Natuurlijk!

Boboti

boboti

Voor 4 personen
Bereidingstijd: ong. 1 uur

Ingrediënten:
300-350 g rijst
handje rozijnen
800 g sperziebonen
500 g rundergehakt (of minder)
2 uien
2 teentjes knoflook
4 el water
2 el citroensap
4 bananen (of appels)
4 eieren
200 ml crème fraîche of een scheutje room/sojaroom/haverroom/speltroom/etc
2 tl mosterdzaad
4 tl kerrie
4 laurierblaadjes
4 tl kurkuma
zout en peper

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 200 °C
– Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen voor 7-8 minuten
– Verhit het rundergehakt in een pan en roer tot er geen rood vlees meer zichtbaar is
– Snijd ondertussen de ui in stukjes
– Pers de knoflook
– Voeg de uien en knoflook toe aan het gehakt en bak dit ongeveer 3 minuten
– Voeg het water, crème fraîche (of room) citroensap, mosterdzaad, kerrie, laurierblaadjes, kurkuma, zout en peper toe en roer goed door
– Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen
– Snijd ondertussen de bananen in plakjes
– Neem de pan van het vuur en roer de sperziebonen, bananen en ei door de saus
– Doe het mengsel in een ovenschaal en zet het 25 minuten in de oven
– Kook ondertussen de rijst met de rozijnen gaar
– Serveer de saus met de rijst
– Let op dat je de laurierblaadjes verwijderd!

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

oktober 2019
m d w d v z z
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031