Natuurlijk!

Guerilla Gardening

guerilla gardening

Guerrilla Gardening is het aanleggen van een tuin op een plek waar het officieel niet mag. Iedereen kan een Guerrilla Gardener worden.

Het fenomeen Guerrilla Gardening bestaat al zo’n 30 jaar. Over heel de wereld leuken buurtbewoners rommelige plekken op met ‘illegale’ beplanting. Zo zijn er in de VS vuilnishopen begroeid met tomatenplantjes. Sommigen laten zelfs uit ongebruikte brievenbussen nieuwe natuur ontstaan. In Engeland is de bekendste guerrilla gardener Richard Reynolds; via zijn site www.guerrillagardening.org zijn verschillende gardening acties te volgen, van Frankrijk tot Botswana.

Met Guerrilla Gardening laat je zien hoe belangrijk groen in de gemeente is. Planten bieden mens en dier een prettige leefomgeving. Daarnaast is groen goed voor het milieu en de gezondheid van bewoners.

Zo begin je:
– Op een stuk land dat al lang braak ligt en waar maar geen nieuwbouw op komt, een boomsingel of een lege bloembak een plant poten. Dit is simpelweg een kwestie van de schep oppakken en je eerste plant neerzetten.
– Maak ballen van zaad, compost en klei die je op een willekeurige plek gooit. Zo kan je ook je omgeving verfraaien en vergroenen.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

oktober 2020
m d w d v z z
« jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031