Natuurlijk!

Ingrediënten, waar te koop?

winkelmandje

Heel veel van de ingrediënten die in de zelfgemaakte producten zitten, zijn gewoon te koop in de supermarkt. Niet iedere supermarkt biedt echter biologische producten aan. Buiten dat, biologisch is “in” en daar zijn vaak de prijzen dan ook naar.

Belangrijke tips voor de aankoop
– Lees eerst altijd aandachtig de lijst met verwerkte ingrediënten in het product. Veel producten worden biologisch genoemd, of er staat één of ander bijzonder plaatje op waardoor je meteen aanneemt dat het biologisch is, maar schijn bedriegt. Hoe meer toevoegingen het product heeft, hoe minder betrouwbaar.
– Persoonlijk koop ik bijvoorbeeld ook geen producten waar palmolie in verwerkt is. Een principekwestie, maar als ik om de natuur geef ga ik natuurlijk geen producten kopen waar hele tropische regenwouden voor moeten worden gekapt!
– Let op de prijzen en vergelijk deze eerst. Winkels als De Tuinen en Vitaminstore zijn leuke winkels maar de prijzen zijn dat zeker niet. Op internet kun je veel richtprijzen vinden. Van duur tot veel gunstiger geprijsd.
– Kijk ook eens of je de ingrediënten zelf kan maken! Ik gebruik alleen synthetische etherische oliën aangezien de zuivere oliën mij te duur zijn. Dit is tegen mijn principe, maar ik moet tot de zomer wachten. Dan ga ik mijn eigen bloemen kweken en daar dan zelf de oliën van maken!

Verkoopadressen
Hieronder een lijstje met verkoopadressen waar ik mijn ingrediënten vandaan haal. In het kader van “ondersteun de kleine ondernemers” begin ik met de (Marokkaanse) groenteboer waar ik dagelijks kom. Deze verkoopt niet alleen (biologische) groenten en fruit maar heeft ook een heel groot assortiment in aanverwante biologische artikelen zoals, koffie, thee, kruiden, suiker, honing, jam, (noten)oliën e.d. Hier koop ik bijvoorbeeld ook mijn kokosolie en Natrium-Bicarbonaat (baking soda).

V.O.F. Verspaleis
Parlevinker 45-47
1186 ZB
Amstelveen
0206436203
Geen website, maar wel een plattegrond: http://www.allewinkels.net/groente-en-fruit/amstelveen/vof-verspaleis/

Bovengenoemde kokosolie en Natrium-Bicarbonaat haalden wij eerst bij een groothandel in Aziatische producten. Deze haal ik nu lopend bij mijn groenteboer, scheelt benzine en dus ook weer geld.

Oriental Enterprise Amsterdam
De Flinesstraat 6
1114 AL Duivendrecht
Tel. 020-6941016
Website: http://www.amazingoriental.com/content/oriental-enterprise-amsterdam-groothandel

Mijn Aleppo-olijfzeep (voor wasmiddel en shampoo) haal ik gewoon op de Amstelveense weekmarkt. Iedere vrijdag op het Stadshart. Hier staat (vlak bij de muziekschool) een echtpaar dat alles verkoopt op gebied van olijven. Via internet is het iets goedkoper, maar dat scheelt heel erg weinig, vooral als je de bezorgkosten moet betalen. Feit is dat ik heel Amstelveen heb afgelopen en deze zeep nergens anders in Amstelveen te krijgen is.

Overzicht biologische winkels in heel nederland: http://www.zichtopbiologisch.nl/winkel.html

Natuurvoedingwinkels in Amstelveen:
De Halm: http://www.dehalmnatuurvoeding.nl/
Ekoplaza: http://www.ekoplaza.nl/

Ekoplaza is een keten, dus die zullen door heel Nederland zitten.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

oktober 2020
m d w d v z z
« jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031