Natuurlijk!

Linzensoep met harissa

Marokaanse linzensoep

Voor 4-6 personen
Bereidingstijd: ong. 1,5 uur

Ingrediƫnten:
2 uien gesnipperd
2 teentjes knoflook gehakt
250 gr zoete aardappelen
1 blik linzen (425 gram)
1 kaneelstokje
1 theelepels gemalen komijn (djinten)
1 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
1,2 liter groenten bouillon
3 grote tomaten in blokjes
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel harissa (naar smaak)
4 volle eetlepels Griekse yoghurt
1 tl kerrie poeder
1 eetlepel gehakte blad selderij
1 turks brood (zie ook recept “Turks brood”) of naanbrood

Bereidingswijze:
– Fruit de uien met de knoflook en de in blokjes gesneden zoete aardappel aan in olijfolie.
– Bestrooi met komijn en koriander en fruit even mee.
– Blus af met de tomaten en de groenten bouillon, voeg het kaneel stokje toe en laat 15 minuten pruttelen.
– Voeg dan de linzen, de harissa en de gembersiroop toe en laat nog eens 5 minuten pruttelen.
– Roer intussen de yoghurt met de kerrie en de bladselderij glad.
– Serveer de yoghurt in de soep en geef het brood ernaast.

Tip:
– Harissa is te koop in de grotere supermarkt of bij de Turkse of Marokkaanse winkel. De pittige smaak wordt afgezwakt door het gebruik van yoghurt. Extra voedzaam door de combinatie van linzen en zoete aardappel. Zoete aardappel heeft een mooie oranjerode binnenkant.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

oktober 2019
m d w d v z z
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031