Natuurlijk!

Stamppot Koolraap

stamppot koolraap

4 personen
bereidingstijd: ong. 1,5 uur

Ingrediƫnten:
500 gram koolraap, in blokjes
150 gram wortel, in blokjes
500 gram kruimige aardappels, geschild in blokjes
5 uien, in ringen gesneden
3 speklapjes, in blokjes gesneden
2 el grove mosterd
7 dl runderbouillon

Bereidingswijze:
– Verwarm 1 el olijfolie in een wok of koekenpan en bak op lage temperatuur de koolraap, wortelblokjes, aardappelblokjes en 2/3e deel van de uien gedurende 3 minuten.
– Voeg de bouillon en de mosterd toe.
– Doe de deksel op de pan en laat ca. 1 uur op lage temperatuur gaar stoven.
– Bak de spekblokjes samen met de overgebleven uien knapperig en bruin.
– Stamp de koolraap en aardappelen fijn en serveer samen met de gebakken spekblokjes en uien.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

november 2019
m d w d v z z
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930