Natuurlijk!

Stoofpeertjes

stoofpeertjes

Voor 4 personen
bereidingstijd: ong. 3,5 uur

Koud of warm, heerlijk voor in de herfst- en wintermaanden. Als bijgerecht, toetje of verwerkt op een taart.

Ingrediƫnten:
1 kilo stoofperen, geschild en in vieren
200 ml rode wijn (of rode bessensap)
2 eetlepels suiker
1 kaneelstokje
1 laurierblad
2 kruidnagels

Bereidingswijze:
Doe de peren (geschild en in 4 parten gesneden of heel, geschild met uitgesloten klokhuis) met de wijn (of bessensap) in de pan en giet er water bij, zodat ze net onder staan. Voeg suiker, kaneel, laurierblad en kruidnagels toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de peertjes in ongeveer 3 uur gaar stoven.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

oktober 2020
m d w d v z z
« jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031