Natuurlijk!

Tandpasta

tandpasta

Ingrediƫnten:
2 el zachte kokosolie
2 el Natrium-Bicarbonaat
10 druppels pepermuntolie
Evt. vloeibare zoetstof (Stevia)

Bereidingswijze:
Meng alles goed door elkaar. In het begin een beetje moeilijk, maar je zult zien dat hoe langer je met een vork roert, hoe zachter de kokosolie wordt, hoe makkelijker het gaat. Bewaar dit mengsel in een glazen pot met deksel. Door de kokosolie wordt het uiteindelijk vrij stevig, bewaar dit dus op kamertemperatuur. Als je het wilt gebruiken, schep je met een lepeltje of spatel een kleine hoeveelheid uit het potje en op de tandenborstel. Borstel vervolgens zoals je gewend bent en spoel goed. De smaak is licht-zout, dus als je dat niet vervelend vindt, kan je de zoetstof achterwege laten.

Extra informatie over de ingrediƫnten:
Kokosolie: De toevoegingen van kokosolie is belangrijk omdat kokosolie een antribacteriele werking heeft en dus helpt bij het verwijderen van ongewenste indringers in je mond en dus indirect kan helpen bij het voorkomen van gaatjes en andere problemen.
Natrium-Bicarbonaat: Dit werkt als een mild schuurmiddel. Wees niet bang dat bicarbonaat de glazuurlaag rond de tanden zou beschadigen. Bicarbonaat is alkalisch en gaat dus een te hoge zuurgraad in de mond tegen.
Pas op: Gebruik geen Natrium-Bicarbonaat op tandprotheses. Het tast namelijk de lijm aan waarmee deze gemaakt zijn.
Pepermuntolie: Dit geeft de tandpasta een aangename smaak en kan gezonde eigenschappen toevoegen aan de zelfgemaakte tandpasta. Zorg in dit geval wel dat je de pure olie gebruikt en niet die bedoelt is als luchtverfrisser.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

oktober 2020
m d w d v z z
« jun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031