Natuurlijk!

Turks brood

Turks brood

Voor 2-4 personen
Bereidingstijd: 1,5 uur

Ingrediënten:
350 g bloem
snuf zout
1 zakje gedroogde gist (7 g)
1 tl suiker
2 el Griekse yoghurt
125 ml lauwwarm water of 150 ml lauwwarme melk
2 el olijfolie
1 el olijfolie om in te vetten
1 el melk
1 el sesamzaad

Bereidingswijze:
– Doe de bloem met een flinke snuf zout in een kom. Voeg gist, suiker, olijfolie en yoghurt/water of melk toe. Kneed tot een soepel deeg. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat op een warme plek een uur rijzen.
– Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een bakplaat in met olijfolie en druk het deeg uit tot een lap van 1 cm dikte. Bestrijk met melk en bestrooi met sesamzaadjes. Bak bruin en gaar in 15 minuten.

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

oktober 2019
m d w d v z z
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031